2013-06-05

5 czerwca 2013 Trans Polonia S.A. specjalizująca się w przewozach chemii płynnej, mas bitumicznych, płynnych produktów spożywczych oraz produktów w temperaturze kontrolowanej, otrzymała kolejny Złoty Medal Europejski.

Nagrodę z rąk organizatorów odebrała Agnieszka Meler, Dyrektor Organizacyjny Trans Polonia S.A. To kolejne potwierdzenie prawidłowego kierunku rozwoju spółki.

W tym roku uroczystość wręczania Medali Europejskich odbyła się na STADIONIE NARODOWYM w Warszawie. Konkurs organizowany był przez Business Centre Club, przy wsparciu Ministerstwa Spraw Zagranicznych (reprezentowanego przez ministra ds. członkostwa w UE) i Honorowym Patronacie Europejskiego Komitetu Ekonomiczno-Społecznego z siedzibą w Brukseli.

Zgodnie z ideą Medalu Europejskiego, w tej edycji wyróżnione zostaną wyroby i usługi, których jakość odpowiada standardom europejskim. Celem przedsięwzięcia jest upublicznienie przykładów dobrej jakości i promocja metod jej osiągania. Nominowana usługa lub wyrób musi spełniać wymagane prawem normy, mieć odpowiednie licencje, patenty itp. Istotna jest dynamika firmy, zdobyte nagrody i certyfikaty.

Lista laureatów

Źródło: www.bcc.org.pl