2024-04-02

18 marca w Warszawie odbyła się uroczysta gala wręczenia nagród firmom, które znalazły się w prestiżowym rankingu Gazel Biznesu 2023. Wśród wyróżnionych znalazła się Trans Polonia SA - jednostka dominująca Grupy Kapitałowej Trans Polonia.

Przy tworzeniu zestawienia pod uwagę brano dane finansowe firm z ostatnich trzech lat. Wyróżnione zostały te przedsiębiorstwa, które w latach 2020-2022 uzyskały wzrost przychodów, nie odnotowując straty. W rankingu znalazło się w sumie 4 790 firm z całego kraju. Trans Polonia SA, z przychodami na poziomie 14 406 tys. zł (2020 r.), 23 489 tys. zł (2021r.) oraz 38 291 tys. zł (2022 r.) znalazła się na 275. miejscu w skali kraju i na 19. miejscu w Województwie Pomorskim.

Gazele Biznesu to najstarszy, najbardziej wiarygodny i najpopularniejszy ranking małych i średnich firm w Polsce. Jego organizatorem jest Puls Biznesu, natomiast zestawienie opracowywane jest przez COFACE. Obecność w rankingu oznacza nie tylko dynamiczny rozwój firmy, ale także jej transparentność.